Ochraň svou pokožku před horkem

srpen 12, 2022 0 komentů

Ochraň svou pokožku před horkem

Léto a prázdniny jsou v plném proudu a spoustu času trávíme venku na slunci. K létu patří i letní vedra. Už i v našich zeměpisných šířkách se teploty šplhají k vysokým číslům, atakujíc 38°C, často dokonce ještě více. Většina z nás si je vědoma škodlivých účinků, které může mít slunce na naše tělo, ale jen málo z nás ví hodně o účincích teplých letních teplot na naši pokožku. Několik studií však ukázalo, že nadměrné vystavení teplu může způsobit všechny druhy problémů souvisejících s pokožkou, od dehydratace po hyperpigmentaci a dokonce i předčasné stárnutí.

Každé roční období ovlivňuje tvoji pokožku jinak. Pokud si všimneš, že tvá pleť se zhoršuje, může to být proto, že horké počasí si vybírá svou daň.

Všichni milujeme slunce a je v určitém množství zdravé, ochrana pokožky je však životně důležitá, neboť právě poškození sluncem je hlavním faktorem stárnutí pokožky.

Dehydratace: Není to jen tvé tělo, ale i pokožka, která snáší tíhu dehydratace. Jak se potíme, neustále ztrácíme hydrataci z pokožky. Horké počasí zvyšuje ztráty vody z těla, zvláště naší pokožky. To nás může dehydratovat, což může mít vliv na hladinu vody a strukturu naší pokožky. Dehydrovaná pokožka bude suchá a svědivá, přičemž celkový tón pleti bude působit mdle a nerovnoměrně. Jemné linky a vrásky mohou být zřetelnější a pod očima se mohou vytvářet tmavé kruhy. Není-li voda dostatečně doplněna, může to způsobit, že pokožka bude náchylnější ke spálení. Tvoje rty mohou začít praskat a mohou se objevit suché skvrny.

Pokud chceš bojovat proti dehydratované pokožce, je důležité v první řadě pít dostatek vody - to je tzv. hydratace zevnitř.

Kyselina hyaluronová je velmi účinná při doplňování vody dehydrované pokožce zvenčí, protože zadržuje více než 1000 násobek své hmotnosti.

Akné: Letní vedra znamenají také více potu, více mazu a rychlejší produkci kožních buněk.

Pot dělá z pokožky magnet na prach, špínu a znečištění, zvláště pokud trávíš nějaký čas venku. Tato kombinace tepla a nečistot je dokonalým receptem k tomu, aby se akné zhoršilo. Prach ucpává póry pokožky, zatímco teplo poskytuje bakteriím dokonalé prostředí pro růst. Suchý vzduch klimatizace může způsobit nárůst odumřelých kožních buněk. Když se tyto nahromadí na povrchu, folikuly v našich pórech se ucpou, což může bránit hydratačním přípravkům pronikat do pokožky. Je proto důležité udržovat pokožku bez odumřelých buněk a přebytečného mazu. Existuje jednoduché a účinné neinvazivní ošetření jako je fyzikální exfoliace kávovým scrubem, která může odstranit odumřelé buňky a suché skvrny. Velmi důležité je každodenní jemné čištění, které pokožku nevysuší, ale vyčistí a ochrání.

Hyperpigmentace

Hyperpigmentaci může spustit také působení tepla. Teplo může působit přímo na kůži a způsobit rozšíření krevních cév, což může vyvolat zánět, který způsobí, že melanocyty začnou produkovat více pigmentu. Teplé letní teploty mohou také ohrozit bariérovou funkci pokožky a způsobit podráždění povrchu pokožky. Některé hydroláty pomohou zmírnit příznaky, pokožku hydratovat a uklidnit.

Kde začíná dobrá rutina péče o pleť?

Při správném a důkladném čištění. V horkém a vlhkém podnebí budou mít všechny typy pleti užitek z jemného a účinného čistícího prostředku, který odstraňuje špínu a přebytečný maz, aniž by z pokožky odstranil její ochrannou bariéru a způsobil ještě větší produkci kožního mazu.

https://www.markscrub.cz/collections/cistici-a-odlicovaci-gely

Následuje dobrý, vyrovnávající toner, který obnoví pH pokožky a ochrání její bariéru. Složení hyaluronového séra nabité šikovnými aktivními látkami potlačuje růst bakterií, které způsobují akné, podporuje tvorbu zdravých kožních buněk a vyrovnává produkci kožního mazu. Doplňuje pleti vlastní kyselinu hyaluronovou pro důkladnou hydrataci, obohaceno je o staré známé hydratační Aloe vera či hydrolát.

https://www.markscrub.cz/collections/organicke-pletove-vody-mark

Jednou nebo dvakrát týdně dopřej pokožce jemný peeling, aby se odstranily povrchové nečistoty, vyčistily póry a snížil přebytečný maz.

Nezapomínej osvěžit si pleť častým každodenním používáním hydrolátů, vícenásobným jemným střikem přímo na pleť či vlasy.

Jak už jsem několikrát upozorňoval na známou věc-oleje nemají hydratační schopnost. Ale mají význam pro pleť také v těchto horkých a suchých letních dnech? Odpověď je kladná – ano, mají. No a důvod je prostý – jednoduše uzamknou vlhkost v pokožce, aby ji pleť lehce neztrácela. Není třeba se pleťového oleje bát, stačí pár kapek a udělá pleti dokonalou službu.

https://www.markscrub.cz/collections/organicke-pletove-oleje-mark

Tato péče pomáhá pokožku hydratovat a udržet zdravou a krásnou, napomáhá předcházet tvorbě vrásek a ztrátě hydratace.

No péči si zaslouží i pokožka celého těla, kvalitní přípravky na tělo pomáhají odstranit celulitidu, zmenšit obvod pasu či boků, zvýraznit zářivé opálení či jednoduše pokožku vyživit.

Složení plné aktivních patentovaných látek, vědeckými studiemi ověřenými účinky a inspirace přímo z přírody je ta nejlepší volba pro léto a horké dny.

https://www.markscrub.cz/collections/telove-oleje-mark-face-and-body

Léto je krásné, plné zábavy, relaxu, radosti, nových zážitků a přátel. Užijme si ho naplno a dopřejme svému tělu a pokožce tu nejkvalitnější péči, výživu a ochranu, tak aby nás léto na podzim „nebolelo.“

Tvůj Mark




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar